Get Adobe Flash player

Roletta

Roletta

Textil roló

A roletta napjainkban is az egyik legnépszerűbb árnyékoló. Nagyanyáink idejében még, csak egy fajta szerkezettel, és erre a célra gyártott textillel használták. Napjainkban már sok féle szerkezettel és textillel szereljük. Funkcióját és esztétikai megjelenését a szerkezet típusa és a textil határozza meg. Függőleges- és ferdesíkú felületek árnyékolására is alkalmas. Készülhet tokozat nélkül, vagy tokozott szerkezettel. Működtetése szerint lehet rúgós gyöngyláncos, tekerőkaros és motoros mozgatású. Alapvető különbség a textilek között, hogy vannak fényáteresztők és teljesen fényzárók.


RolettaRoletta


1. Függőleges síkú, rúgós, keretre
2. Ferdesíkú, keretbe, rúgós
3. Díszroletta, rúgós
4. Függőleges síkú díszroletta, gyöngyzsinóros
5. Függőleges síkú, Nikomax, tokozott
6. Függőleges síkú, gyöngyzsinóros
7. Ferdesíkú keretre, rúgós
8. Függőleges síkú, díszroletta, gyöngyös
9. Ferdesíkú Nikolux, rúgós
10. Nikomax, tokozat nélküli, motoros-hajtókaros


Textil roló színminta
Textil roló színminta megtekintése PDF formátumban 


Sávroló

Magyarországon jelenleg még újdonságnak számító újszerű ablakárnyékoló a sávroló. Bármilyen belsőtérnek elegáns és praktikus megjelenést biztosít. Használható ablakok árnyékolására, de térelválasztóként is. Az árnyékoló szabályozása színes és átlátszó részek helyzetének változtatásával történik, így változtathatjuk a szükséges fény mennyiségét. A kezelés, felhúzás kézzel, golyóslánccal- vagy különböző komfortfokozatú csőmotorral történhet. A fényáteresztés mértékét nagyban befolyásolja a lamella színe. Bőséges színválasztékból rendelhető, hogy minél harmonikusabban illeszkedjen a környezethez.


RoloRolo

Sávroló színminta
Sávroló színminta megtekintése PDF formátumban 


Hővédő roló

Fény- és hő elleni védelem FERRARI SA cégcsoport | Précontraint® technológiával készült SOLTIS anyagaival.

A napháló, a rolettacsalád méltánytalanul háttérbe szoruló típusa. Alkalmazható külső és belső árnyékolóként is. Főleg a kültéri változata hatásos a tűző napsütés ellen. Szinte mindenféle rolettaszerkezetbe beépíthető. Az anyag felületére érkező napsugarak nagy részét visszaveri, az anyag által felvett energiamennyiséget hőátadással mindkét oldalon leadja. Amit a belső (üvegfelület felöli) oldalon ad le, annak egy része – az anyag lyukacsos szerkezete miatt – cirkuláció útján távozik a szabadba. Így az üvegfelületet már csak a maradék energia melegíti.

A választott színtől függően (48 szín létezik) a nap energiájának akár 97%-át is ki lehet szűrni anélkül, hogy teljes sötétségbe borulna a helyiség, (mint a redőnyös vagy zsalugáteres árnyékolás esetén), miközben továbbra is biztosított a helyiségből a kilátás. Óriási előnye, hogy kicsi szerkezeti méreteivel alig befolyásolja a homlokzati képet. Szerkezete lehet tokozat nélküli, vagy tokozott. Működtetése megegyezik a többi roletta típuséval, mind kézi, mind motoros változatban.

A SOLTIS ponyvák segítségével jól láthatóvá tehető a számítógép-monitor is. (Számítógépes munkavégzéshez maximum 10%-os fényáteresztésű ponyva ajánlott.)


Rolo


Hővédő roló színminta
Hővédő roló színminta megtekintése PDF formátumban